Προβλέψεις τιμής αργύρου

Share

Προβλέψεις τιμής αργύρου: τι ακολουθεί για το πολύτιμο μέταλλο;

Καθώς οι τιμές του ασημιού παρουσιάζουν αστάθεια, οι ειδικοί συζητούν το μέλλον του. Ανακαλύψτε τους παράγοντες που οδηγούν την αγορά του αργύρου και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις διακυμάνσεις των τιμών.

Πρόσφατες τάσεις και αστάθεια στις τιμές του αργύρου

Η αγορά  χαρακτηρίζεται από σημαντικές διακυμάνσεις τιμών τα τελευταία χρόνια, τραβώντας την προσοχή τόσο των επενδυτών όσο και των εμπόρων. Αυτό το πολύτιμο μέταλλο, που συχνά επισκιάζεται από τον πιο λαμπερό αντίστοιχό του , έχει δείξει αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και δυνατότητες ανάπτυξης. Το 2020, οι τιμές του ασημιού αυξήθηκαν σε σχεδόν 30,00 δολάρια ανά ουγγιά, ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί από το 2013.

Παρά τις επακόλουθες διορθώσεις, το μέταλλο έχει διατηρήσει μια σχετικά ισχυρή θέση, με τις τιμές να κυμαίνονται σταθερά πάνω από τα 20,00 $ ανά ουγγιά. Αυτή η αστάθεια παρουσιάζει προκλήσεις και ευκαιρίες για όσους ενδιαφέρονται . Η κατανόηση των παραγόντων που οδηγούν αυτές τις κινήσεις των τιμών είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη τεκμηριωμένων επενδυτικών αποφάσεων.

Ιστορικά, το ασήμι έχει βιώσει δραματικές αυξήσεις τιμών, με το υψηλό όλων των εποχών να φτάνει περίπου τα $50,00 ανά ουγγιά το 1980 και ξανά το 2011. Αυτές οι ιστορικές κορυφές χρησιμεύουν ως σημεία αναφοράς για τους λάτρεις του ασημιού που πιστεύουν ότι το μέταλλο είναι έτοιμο για ένα άλλο σημαντικό ράλι.

Το μάρκο των $30,00 έχει αναδειχθεί ως κρίσιμο ψυχολογικό εμπόδιο για τις τιμές του ασημιού. Η υπέρβαση αυτού του επιπέδου θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει αύξηση του ενδιαφέροντος των επενδυτών και περαιτέρω ανατίμηση των τιμών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται μελλοντικά αποτελέσματα.

Παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές του αργύρου

Αρκετοί βασικοί παράγοντες συμβάλλουν στη σύνθετη δυναμική των τιμών του αργύρου. Ως πολύτιμο μέταλλο , η αξία του αργύρου επηρεάζεται από έναν μοναδικό συνδυασμό οικονομικών, γεωπολιτικών και τεχνολογικών παραγόντων. Η κατανόηση αυτών των οδηγών είναι απαραίτητη για όποιον επιθυμεί  .

Η νομισματική πολιτική διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις κινήσεις των τιμών του αργύρου. Όταν οι κεντρικές τράπεζες εφαρμόζουν χαλαρές νομισματικές πολιτικές, όπως χαμηλά επιτόκια ή ποσοτική χαλάρωση, συχνά οδηγεί σε αυξημένη ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα ως αντιστάθμιση έναντι του δυνητικού πληθωρισμού. Αυτή η σχέση είναι ιδιαίτερα εμφανής τα τελευταία χρόνια, με πρωτοφανή μέτρα νομισματικής τόνωσης που ενισχύουν τις τιμές του αργύρου.

Τα γεωπολιτικά γεγονότα μπορούν επίσης να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στις τιμές του αργύρου. Οι παγκόσμιες αβεβαιότητες, οι εμπορικές εντάσεις ή η πολιτική αστάθεια συχνά οδηγούν τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως το ασήμι. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές αυξήσεις στη ζήτηση και, κατά συνέπεια, αυξήσεις τιμών.

Η βιομηχανική ζήτηση είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει τις τιμές του αργύρου. Σε αντίθεση με τον χρυσό, το ασήμι έχει εκτεταμένες βιομηχανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα σε ηλεκτρονικά, ηλιακά πάνελ και ιατρικές συσκευές. Καθώς οι αναδυόμενες τεχνολογίες συνεχίζουν να εξελίσσονται, η ζήτηση για ασήμι σε αυτούς τους τομείς αναμένεται να αυξηθεί, υποστηρίζοντας δυνητικά υψηλότερες τιμές.

Η δυναμική της προσφοράς παίζει επίσης ρόλο στις κινήσεις των τιμών του αργύρου. Η παραγωγή εξόρυξης, τα ποσοστά ανακύκλωσης και τα αποθέματα πάνω από το έδαφος επηρεάζουν τη διαθέσιμη προσφορά αργύρου. Οποιεσδήποτε διαταραχές ή αλλαγές σε αυτούς τους τομείς μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις τιμές.

 ασήμι 100$

Ορισμένοι ειδικοί και αναλυτές του κλάδου έχουν κάνει τολμηρές προβλέψεις για το μέλλον του ασημιού, με ορισμένους να προβλέπουν τιμές έως και 100,00 $ ανά ουγγιά. Ενώ τέτοιες προβλέψεις μπορεί να φαίνονται αισιόδοξες, οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι αρκετοί παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν το ασήμι σε αυτά τα πρωτόγνωρα επίπεδα.

Ένα από τα κύρια επιχειρήματα για μια σημαντική αύξηση της τιμής του αργύρου είναι το δυνητικό έλλειμμα προσφοράς. Καθώς η βιομηχανική ζήτηση αυξάνεται και η εξορυκτική παραγωγή αγωνίζεται να συμβαδίσει, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν σημαντική έλλειψη στην προσφορά αργύρου. Αυτή η ανισορροπία θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές καθώς οι αγοραστές ανταγωνίζονται για περιορισμένο διαθέσιμο ασήμι.

Η αναλογία χρυσού προς ασήμι είναι μια άλλη μέτρηση που αναφέρεται συχνά από τους ασημένιους ταύρους. Ιστορικά, αυτή η αναλογία ήταν κατά μέσο όρο περίπου 60:1, που σημαίνει ότι χρειάζονται περίπου 60 ουγγιές ασήμι για να αγοραστεί μία ουγγιά χρυσού. Τα τελευταία χρόνια, η αναλογία αυτή είναι σημαντικά υψηλότερη, ξεπερνώντας μερικές φορές το 100:1. Οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι καθώς αυτή η αναλογία ομαλοποιείται, οι τιμές του αργύρου θα μπορούσαν να σημειώσουν σημαντικά κέρδη.

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και οι φόβοι για την υποτίμηση του νομίσματος συμβάλλουν επίσης σε ανοδικές ασημένιες προβλέψεις. Καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να εφαρμόζουν επεκτατικές νομισματικές πολιτικές, ορισμένοι επενδυτές θεωρούν το ασήμι ως αντιστάθμισμα έναντι του πιθανού πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτές τις προβλέψεις με προσοχή. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα για σημαντική ανατίμηση των τιμών, η επίτευξη των 100,00 $ ανά ουγγιά θα απαιτούσε έναν συνδυασμό ευνοϊκών παραγόντων και συνθηκών της αγοράς.

Συντηρητικές προοπτικές για τις τιμές του ασημιού

Ενώ ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά είναι εξαιρετικά ανοδικοί για τις προοπτικές του ασημιού, άλλοι διατηρούν πιο συντηρητικές προοπτικές. Αυτές οι πιο μετρημένες προβλέψεις λαμβάνουν υπόψη πιθανούς αντίθετους ανέμους και προκλήσεις που θα μπορούσαν να περιορίσουν την ανατίμηση της τιμής του αργύρου.

Ένας παράγοντας που θα μπορούσε να μετριάσει την άνοδο του αργύρου είναι η πιθανότητα για υψηλότερα επιτόκια. Καθώς οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να ομαλοποιούν τη νομισματική πολιτική και να αυξάνουν τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης περιουσιακών στοιχείων που δεν αποφέρουν, όπως το ασήμι, αυξάνεται. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει τη ζήτηση και να περιορίσει τα κέρδη των τιμών.

Οι οικονομικές επιβραδύνσεις ή ύφεση θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τις τιμές του αργύρου. Ενώ η θέση του ασημιού ως ασφαλούς περιουσιακού στοιχείου μπορεί να παρέχει κάποια υποστήριξη κατά τη διάρκεια της οικονομικής αβεβαιότητας, η μειωμένη βιομηχανική ζήτηση κατά τη διάρκεια της ύφεσης θα μπορούσε να αντισταθμίσει αυτό το αποτέλεσμα.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ανακύκλωση και την υποκατάσταση υλικών θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τη ζήτηση αργύρου. Καθώς οι βιομηχανίες επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα, ενδέχεται να αναπτύξουν εναλλακτικές λύσεις αντί του αργύρου ή να βελτιώσουν τις διαδικασίες ανακύκλωσης, περιορίζοντας ενδεχομένως την αύξηση της ζήτησης.

Είναι σημαντικό για τους επενδυτές να λαμβάνουν υπόψη τόσο τα ανοδικά όσο και τα πτωτικά επιχειρήματα όταν διαμορφώνουν τις δικές τους απόψεις για τις δυνατότητες του ασημιού. Η διαφοροποίηση και η διαχείριση κινδύνων είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζουμε ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία όπως τα πολύτιμα μέταλλα.

Πώς να επενδύσετε στο ασήμι

Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έκθεση στο ασήμι, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επενδυτικές επιλογές, η καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα και εκτιμήσεις. Η κατανόηση αυτών των επιλογών μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καταλληλότερη προσέγγιση για τους επενδυτικούς σας στόχους και την ανοχή κινδύνου.

Το φυσικό ασήμι, όπως νομίσματα ή ράβδοι, είναι μια δημοφιλής επιλογή για επενδυτές που προτιμούν τα υλικά περιουσιακά στοιχεία. Η κατοχή φυσικού αργύρου παρέχει άμεση έκθεση στις κινήσεις των τιμών και μπορεί να χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση έναντι της οικονομικής αβεβαιότητας. Ωστόσο, η αποθήκευση, η ασφάλιση και η ρευστότητα μπορεί να αποτελούν προκλήσεις με τις φυσικές επενδύσεις σε ασήμι.

Οι μετοχές εξόρυξης αργύρου προσφέρουν έναν άλλο τρόπο επένδυσης στο πολύτιμο μέταλλο. Αυτές οι μετοχές μπορούν να παρέχουν μόχλευση έκθεσης στις τιμές του αργύρου, καθώς τα κέρδη των εταιρειών εξόρυξης συχνά αυξάνονται δυσανάλογα όταν οι τιμές του αργύρου αυξάνονται. Ωστόσο, οι μετοχές εξόρυξης φέρουν επίσης κινδύνους για την εταιρεία και μπορεί να μην κινούνται πάντα σε τέλεια συσχέτιση με τις τιμές του αργύρου.

οι τις τιμές του αργύρου έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή λόγω της ευκολίας και της ρευστότητάς τους. Αυτά τα κεφάλαια επιτρέπουν στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο ασήμι χωρίς την ταλαιπωρία της αποθήκευσης φυσικού μετάλλου. Ορισμένα ETF υποστηρίζονται από φυσικό ασήμι, ενώ άλλα χρησιμοποιούν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την παρακολούθηση των τιμών.

Διάγραμμα τιμών αργύρου – τεχνική ανάλυση και συναίσθημα πελατών

Ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το ασήμι, το οποίο σημείωσε εντυπωσιακά κέρδη από τα χαμηλά του του 2022, ξεπερνώντας τα υψηλά του 2020 και του 2021. Η πρόσφατη ανάκαμψη γύρω στα $28,00 σηματοδότησε την αρχή ενός νέου σκέλους υψηλότερα στην τάση.

Οι ταύροι επανέλαβαν τον έλεγχο τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας υψηλότερο χαμηλό μετά την αναπήδηση από τα 22,00 $. Τα υψηλά του 2021 μπορεί τώρα να παρέχουν κάποια υποστήριξη, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος θα ήταν τα υψηλά του 2012 στα 35,39 $.

Οι πελάτες  παραμένουν γενικά ανοδικοί όσον αφορά τις προοπτικές για το ασήμι, στο 69%, αν και την περασμένη εβδομάδα και μήνα σημειώθηκε κύμα πωλήσεων.

Κίνδυνοι και εκτιμήσεις για επενδυτές αργύρου

Ενώ το ασήμι μπορεί να είναι μια ελκυστική επενδυτική επιλογή, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τους κινδύνους και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την εμπορία αυτού του πολύτιμου μετάλλου. Η κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τις επενδύσεις σας.

Η μεταβλητότητα είναι ένα σημαντικό στοιχείο όταν επενδύετε σε ασήμι. Οι διακυμάνσεις των τιμών μπορεί να είναι γρήγορες και σημαντικές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά κέρδη ή ζημίες σε σύντομες περιόδους. Αυτή η αστάθεια μπορεί να είναι ιδιαίτερα προκλητική για τους βραχυπρόθεσμους εμπόρους ή αυτούς που χρησιμοποιούν προϊόντα μόχλευσης.

Ο κίνδυνος ρευστότητας είναι ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ειδικά για όσους επενδύουν σε φυσικό ασήμι ή σε μικρότερες εταιρείες εξόρυξης. Σε περιόδους πίεσης στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να πουληθούν γρήγορα αυτά τα περιουσιακά στοιχεία χωρίς να υποστούν σημαντικές απώλειες.

Ο κίνδυνος αντισυμβαλλομένου υπάρχει σε ορισμένες μορφές επενδύσεων σε ασήμι, όπως τα ETF ή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την οικονομική σταθερότητα και τη φήμη οποιουδήποτε μεσάζοντα που εμπλέκεται στις επενδύσεις σας σε ασήμι.

Οι ανησυχίες σχετικά με την αποθήκευση και την ασφάλεια είναι σχετικές για όσους έχουν φυσικό ασήμι. Οι κατάλληλες λύσεις αποθήκευσης και η ασφάλιση μπορούν να αυξήσουν το συνολικό κόστος της επένδυσης σε φυσικό μέταλλο.

Καταγγελίες για χειραγώγηση της αγοράς έχουν εμφανιστεί στην αγορά ασημιού στο παρελθόν. Ενώ η ρυθμιστική εποπτεία έχει βελτιωθεί, οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν τη δυνατότητα των μεγάλων παικτών να επηρεάσουν τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις των τιμών.

Site

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340

 

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Πρόβλεψη τιμής αργύρου:

Πρόβλεψη τιμής αργύρου: Το XAG/USD εκτινάσσεται κοντά στα 31 $ μετά τον υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ Η τιμή του ασημιού σκαρφαλώνει κοντά

Χωρίς κατηγορία

Το Silver βρίσκεται σε μια κρυφή παγκόσμια άνοδο

Το Silver βρίσκεται σε μια κρυφή παγκόσμια αγορά ταύρων Το ασήμι υστερεί σημαντικά έναντι του χρυσού, δημιουργώντας αβεβαιότητα στους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες σε πολύτιμα

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top
Είσαι φοιτητής;

Έχεις έκπτωση 2% στον αφό και 5% στα ασημένια εξαρτήματα