Πρέπει να επενδύσετε σε ράβδους και νομίσματα ασημιού;

Share

Οι επενδύσεις σε χρυσό έχουν σημειώση μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια, σε μεγάλο βαθμό λόγω του ασυνήθιστου οικονομικού περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή. Ένας από τους κύριους παράγοντες είναι ο έντονος πληθωρισμός , ο οποίος υποτιμά το δολάριο και καθιστά σημαντικό για τους επενδυτές να στραφούν σε ευγενή μέταλλα όπως ασήμι χρυσό, για να προστατεύσουν την αξία των χρημάτων τους. Και άλλα θέματα, όπως η παγκόσμια γεωπολιτική αναταραχή, επηρεάζουν περαιτέρω την οικονομία και ωθούν τους επενδυτές να επενδύσουν με το  μέταλλο.

Όμως, ενώ ο χρυσός μπορεί να προσφέρει μια σειρά από ωφέλειες , σίγουρα δεν είναι η μόνη επιλογή επένδυσης πολύτιμων μετάλλων που έχετε στη διάθεσή σας.  Το ασήμι Η πλατίνα, το παλλάδιο, ο χαλκός  είναι άλλες επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να επενδύσετε σε πολύτιμα μέταλλα – και, όπως ο χρυσός, υπάρχουν οφέλη από την προσθήκη ενός ή περισσότερων από αυτά στο χαρτοφυλάκιό σας.

Το ασήμι, ειδικότερα, παρουσιάζει  ιδιαίτερο ενδιαφέρον Αν και δεν έχει το ίδιο κύρος με τον χρυσό, το ασήμι προσφέρει πολλά μοναδικά πιθανά οφέλη στους επενδυτές. Παρακάτω, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα πιθανά οφέλη και τους κινδύνους από την επένδυση σε φυσικό ασήμι αυτήν τη στιγμή.

Πρέπει να επενδύσετε σε ράβδους και νομίσματα ασημιού;

μπορεί να έχει νόημα σε πολλές περιπτώσεις, αλλά δεν θα είναι η σωστή επιλογή για όλους. Να τι πρέπει να ξέρετε.

Τα οφέλη από την αγορά ράβδων και νομισμάτων ασημιού

Όταν πρόκειται για επένδυση σε φυσικά πολύτιμα μέταλλα, οι μπάρες ασημιού  μπορούν να προσφέρουν ορισμένα ευδιάκριτα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες επιλογές, όπως το χρυσό .

Για αρχή, ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη είναι η προσιτή τιμή. Το ασήμι διαπραγματεύεται επί του παρόντος σε περίπου 25 $ ανά ουγγιά σε σύγκριση  (από τις 25 Μαρτίου 2024) και η σημαντικά χαμηλότερη τιμή του αργύρου διευκολύνει τους επενδυτές να δημιουργήσουν μια ουσιαστική κατανομή με την πάροδο του χρόνου χωρίς να απαιτούν τόσα πολλά προκαταβολική δαπάνη κεφαλαίου.

Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα των φυσικών ράβδων και κερμάτων αργύρου είναι η αποτελεσματικότητα της τιμολόγησης και η ρευστότητα που προσφέρουν στους επενδυτές. Οι ράβδοι ασημιού και τα νομίσματα από αξιόπιστα κρατικά και ιδιωτικά νομισματοκοπεία ακολουθούν πολύ στενά την επικρατούσα τιμή του αργύρου, επιτρέποντας αποτελεσματικά σημεία εισόδου και εξόδου. Υπάρχει επίσης μια εξαιρετικά ρευστή παγκόσμια αγορά για την αγορά και την πώληση προϊόντων χρυσού αργύρου μέσω μεγάλων αντιπροσώπων.

Και, σε σύγκριση με πιο σύνθετες επενδύσεις σε ασήμι, όπως  ή ETF, οι φυσικές ράβδοι και τα νομίσματα παρέχουν άμεση επενδυτική έκθεση χωρίς κίνδυνο αντισυμβαλλομένου. Η απτή φύση αυτών των συμμετοχών ασημιού μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας στους επενδυτές σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας.

Για τους επενδυτές που αναζητούν διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου, η σχετικά χαμηλή συσχέτιση του αργύρου με περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές και ομόλογα με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση των οφελών διαφοροποίησης. Το ασήμι μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως αντιστάθμιση έναντι των πληθωριστικών πιέσεων, κάτι που θα μπορούσε να είναι πολύτιμο εάν οι πιέσεις στις τιμές παραμείνουν επίμονα υψηλές.

Οι κίνδυνοι από την αγορά ράβδων και νομισμάτων αργύρου

Ενώ  η αγορά προσφέρει κάποια πιθανά θετικά οφέλη, υπάρχουν επίσης σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά.

Αρχικά, ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι  έχουν ιστορικά παρουσιάσει υψηλότερη μεταβλητότητα σε σύγκριση με τον χρυσό, με πιο συχνές μεταβολές των τιμών βραχυπρόθεσμα. Αυτή η αστάθεια απαιτεί γενικά μια ισχυρή ανοχή κινδύνου από τους επενδυτές αργύρου.

Υπάρχουν επίσης υλικοτεχνικές εκτιμήσεις και κόστος που συνεπάγεται η αποθήκευση των αποθεμάτων φυσικών ράβδων αργύρου ή νομισμάτων. Αντικείμενα όπως χρηματοκιβώτια για το σπίτι, τραπεζικές θυρίδες και ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι απαραίτητα που συνοδεύουν την κατοχή σημαντικών ποσοτήτων χρυσού αργύρου. Αυτά τα κόστη ασφαλείας μπορούν να προσθέσουν ένα επιπλέον επίπεδο ταλαιπωρίας και εξόδων, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε τι ασχολείστε πριν επενδύσετε.

Από την άποψη της κατανομής περιουσιακών στοιχείων, το ασήμι θεωρείται επίσης  πιο κερδοφόρο λόγω της συσχέτισής του με τη βιομηχανική χρήση αντί να χρησιμεύει κυρίως ως νομισματικό μέταλλο. Η τιμή του αργύρου μπορεί να παρουσιάσει μεγαλύτερες βραχυπρόθεσμες κινήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις σε σύγκριση με τα πιο σταθερά χαρακτηριστικά του χρυσού.

Άλλες σκέψεις όταν επενδύετε σε ράβδους ασημιού και νομίσματα

Για τους επενδυτές που θέλουν να προσθέσουν φυσικές ράβδους αργύρου και νομίσματα στα χαρτοφυλάκιά τους, υπάρχουν μερικές άλλες σκέψεις που πρέπει να λάβουν υπόψη.

Γενικά, οι ράβδοι αργύρου τείνουν να προσφέρουν την πιο οικονομική τιμολόγηση με τα χαμηλότερα ασφάλιστρα σε σύγκριση με τα ασημένια νομίσματα του ίδιου βάρους. Τα logistics και το κόστος αποθήκευσης είναι επίσης χαμηλότερα για μικρότερες ποσότητες αργύρου, αλλά γίνονται περισσότερο υπόψη καθώς η συνολική αξία σε δολάρια των εκμεταλλεύσεων μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου.

Το είδος της τιμολόγησης και η παράδοση έχουν επίσης σημασία. Πολλοί έμποροι προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής υψηλότερων ή χαμηλότερων ασφαλίστρων για μια αγορά αργύρου ανάλογα με το εάν πληρώνεται για τη χρήση τραπεζικού εμβάσματος ή πιστωτικής κάρτας, καθώς και εάν απαιτείται παράδοση ή εάν το ασήμι διατηρείται στον έμπορο. Επομένως, φροντίστε να λάβετε υπόψη και αυτούς τους παράγοντες όταν προσδιορίζετε εάν αυτός ο τύπος επένδυσης πολύτιμων μετάλλων ευθυγραμμίζεται με τους στόχους σας.

Η κατώτατη γραμμή

Η επένδυση σε ράβδους και νομίσματα αργύρου μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές  τα οφέλη από την αποτελεσματικότητα της τιμολόγησης, τη ρευστότητα και τη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου. Ωστόσο, οι ασταθείς διακυμάνσεις των τιμών, οι υλικοτεχνικές προκλήσεις της φυσικής ιδιοκτησίας και η κερδοσκοπική φύση του μετάλλου είναι σημαντικοί κίνδυνοι που απαιτούν προσεκτική εξέταση. Και, όπως συμβαίνει με κάθε επένδυση, η εκπαίδευση και η μετριοπάθεια είναι καθοριστικής σημασίας όταν αποφασίζετε εάν και πώς θα πρέπει να χωρέσουν τα ασημόχρυσα στο χαρτοφυλάκιό σας.

Site buysilver.gr

kolokotroni 9 syntagma 10561

2os orofos office 3

Tel.  2110012340

MOBILE 6936130049

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Το ασήμι εκτινάσσεται κατά 4,5%

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού βρίσκονται εντός 15 δολαρίων και ξεπερνούν το όριο των 2.600 δολαρίων καθώς οι

νέα και ενδιαφέροντα

Ασημί (XAG) Ημερήσια πρόβλεψη

Βασικά σημεία: Το ασήμι (XAG/USD) εκτινάσσεται στα 30,06 δολάρια λόγω της αυξανόμενης βιομηχανικής ζήτησης και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων της Fed, ενισχύοντας το

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top