Ασημί (XAG) Ημερήσια πρόβλεψη

Share

Βασικά σημεία:

  • Το ασήμι (XAG/USD) εκτινάσσεται στα 30,06 δολάρια λόγω της αυξανόμενης βιομηχανικής ζήτησης και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων της Fed, ενισχύοντας το ανοδικό κλίμα.
  • Η αυξημένη κατανάλωση αργύρου στην Κίνα, ειδικά για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οδηγεί τις τιμές υψηλότερα εν μέσω αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης.
  • Η Nord Precious Metals αναφέρει αύξηση 32% στις ποιότητες αργύρου, πυροδοτώντας το πιθανό ενδιαφέρον της αγοράς και περαιτέρω κέρδη στις τιμές.

Σε αυτό το άρθρο:

Οι τιμές του αργύρου (XAG/USD) συνέχισαν την ανοδική τους δυναμική, φτάνοντας τα 30,06 $ αυτήν την εβδομάδα, τροφοδοτούμενες από την ισχυρή παγκόσμια ζήτηση και τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve.

Η άνοδος των τιμών οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η αυξανόμενη βιομηχανική χρήση του ασημιού και η αύξηση των τιμών του χρυσού, που συχνά οδηγούν τους επενδυτές να αναζητήσουν το ασήμι ως μια πιο προσιτή εναλλακτική λύση.

Η ζήτηση της Κίνας και η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Τροφοδοτώντας την ανάπτυξη

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος καταναλωτής αργύρου στον κόσμο, έχει αυξήσει σημαντικά τις αγορές της, ενισχύοντας την τιμή του μετάλλου. Ο κρίσιμος ρόλος του αργύρου στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδιαίτερα στην παραγωγή ηλιακών συλλεκτών, ενίσχυσε περαιτέρω τη ζήτηση. Καθώς οι παγκόσμιες επενδύσεις σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνονται, η κατανάλωση αργύρου στη βιομηχανία αναμένεται να αυξηθεί.

Η Nord Precious Metals Mining Inc. ανέφερε πρόσφατα ότι οι μεταλλουργικές δοκιμές από τα απορρίμματα Miller Creek αποκάλυψαν αύξηση 32% στις ποιότητες αργύρου. Οι ιστορικές αναλύσεις έδειξαν κατά μέσο όρο 213 γραμμάρια ανά τόνο, αλλά τα πρόσφατα ευρήματα δείχνουν υψηλότερο μέσο όρο 282 γραμμάρια ανά τόνο.

Αυτό υποδηλώνει ότι η πραγματική περιεκτικότητα σε άργυρο είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, αυξάνοντας δυνητικά το ενδιαφέρον και τις τιμές της αγοράς.

Η Federal Reserve μείωσε την κερδοσκοπία προσθέτοντας ορμή

Η προσδοκία ότι ενδέχεται να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης την επόμενη εβδομάδα είναι ένας άλλος παράγοντας που υποστηρίζει τις τιμές του αργύρου. Το Εργαλείο CME FedWatch δείχνει μια πιθανότητα 41% για μια τέτοια περικοπή, από μόλις 14% νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Τα χαμηλότερα επιτόκια κάνουν γενικά περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν, όπως το ασήμι, πιο ελκυστικά για τους επενδυτές, ενισχύοντας τη ζήτηση.

Τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης των αιτημάτων ανεργίας, ενέτεινε τις εικασίες για την επόμενη κίνηση της Fed. Οι παγκόσμιες τάσεις παίζουν επίσης. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε πρόσφατα το βασικό της επιτόκιο και η Τράπεζα της Αγγλίας μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά της, ενισχύοντας περαιτέρω την απήχηση του silver ως αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.

Καθώς το ασήμι συνεχίζει να κερδίζει από τη βιομηχανική ζήτηση και τις οικονομικές εξελίξεις, οι επενδυτές παρακολουθούν στενά το μέταλλο, ειδικά εν μέσω παγκόσμιων μετατοπίσεων προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πιθανών αλλαγών στη νομισματική πολιτική.

Βραχυπρόθεσμη Πρόβλεψη

Η ανοδική ορμή του Silver συνεχίζεται κοντά στα $30. Η άμεση αντίσταση είναι στα 30,12 $, με υποστήριξη στα 29,19 $. Ένα διάλειμμα άνω των 30,12 $ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει περαιτέρω κέρδη, ενώ η αποτυχία μπορεί να οδηγήσει σε διόρθωση.

Πρόβλεψη τιμής αργύρου (XAG/USD): Τεχνικές προοπτικές

Ασημί –(XAG/USD) διαπραγματεύεται στα 29,99 $, σημειώνοντας άνοδο 0,27%, με τη βραχυπρόθεσμη δυναμική να υποδηλώνει μια προσεκτική προοπτική. Η τιμή αιωρείται κοντά στο βασικό σημείο περιστροφής στα 29,69 $, με άμεση αντίσταση στα 30,12 $.

Ένα σπάσιμο πάνω από τα $30,12 θα μπορούσε να ωθήσει το ασήμι στα επόμενα επίπεδα αντίστασης στα $30,53 και $30,92. Ωστόσο, εάν αποτύχει να διατηρηθεί πάνω από 30 $, η τιμή μπορεί να δει μια πτωτική διόρθωση, ειδικά δεδομένου του μοτίβου τριπλής κορυφής που σχηματίζεται στο γράφημα.

Η άμεση υποστήριξη βρίσκεται στα $29,19, ακολουθούμενη από $28,70. Ο EMA 50 ημερών στα 28,78 $ και ο EMA 200 ημερών στα 28,82 $ παρέχουν ισχυρή μεσοπρόθεσμη υποστήριξη. Ένα σπάσιμο κάτω από τα $29 θα μπορούσε να μετατοπίσει τη δυναμική προς τα κάτω.

Site

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Το ασήμι εκτινάσσεται κατά 4,5%

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού βρίσκονται εντός 15 δολαρίων και ξεπερνούν το όριο των 2.600 δολαρίων καθώς οι

νέα και ενδιαφέροντα

Ασημί (XAG) Ημερήσια πρόβλεψη

Βασικά σημεία: Το ασήμι (XAG/USD) εκτινάσσεται στα 30,06 δολάρια λόγω της αυξανόμενης βιομηχανικής ζήτησης και των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων της Fed, ενισχύοντας το

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top