Το ασήμι αγγίζει το υψηλό 12 ετών

Share

Το ασήμι αγγίζει το υψηλό 12 ετών, κυνηγώντας το ράλι ρεκόρ του χρυσού

 Το ασήμι ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν 12 χρόνια την Πέμπτη, ανεβαίνοντας στο ράλι του χρυσού σε κορυφές ρεκόρ, καθώς οι μειώσεις των επιτοκίων από μεγάλες κεντρικές τράπεζες τροφοδότησαν το επενδυτικό ενδιαφέρον για πολύτιμα μέταλλα.

Το σποτ ασήμι σημείωσε άνοδο 0,6% στα 32,03 $ ανά ουγγιά, στις 1:41 μ.μ, έχοντας φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012 στα 32,71 $.

«Το ασήμι θα συνεχίσει να ανεβάζει ράλι τα επόμενα τρίμηνα λόγω των διαδοχικών μειώσεων των επιτοκίων και καθώς το κίνητρο της Κίνας θα μπορούσε να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε η  επικεφαλής των αγορών εμπορευμάτων της BOCI. Αναμένει ότι η τιμή θα κινηθεί προς το επίπεδο των 37 $.

Το ασήμι, τόσο μια ασφαλής επένδυση όσο και βασικό υλικό σε βιομηχανικές εφαρμογές, έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 35% μέχρι στιγμής φέτος.

Ένας από τους κύριους καταλύτες για το ράλι στο ασήμι ήταν ο χρυσός λόγω της ισχυρής συσχέτισής τους, δήλωσε η Aneeka Gupta, διευθύντρια μακροοικονομικής έρευνας στο WisdomTree. Η αναλογία χρυσού προς ασήμι έχει μειωθεί με το ράλι του αργύρου, είπε ο Γκούπτα.

Η αναλογία χρυσού/αργύρου, η οποία μετρά τον αριθμό των ασημένιων ουγγιών που απαιτούνται για την αγορά μιας ουγγιάς χρυσού, δείχνει την αξία του αργύρου σε σχέση με τον χρυσό. Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 82.

Το μεγαλύτερο μέρος της εναπομένουσας ζήτησης για ασήμι οφείλεται στον βιομηχανικό τομέα, με τη χρήση του μετάλλου σε φωτοβολταϊκά προϊόντα όπως τα ηλιακά πάνελ σχεδόν διπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, είπε ο Gupta.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,5% στα 2.670,52 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας φτάσει στο υψηλό ρεκόρ των 2.685,42 δολαρίων νωρίτερα την ημέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ για παράδοση Δεκεμβρίου διαμορφώθηκαν κατά 0,4% υψηλότερα στα 2.694,9 δολάρια.

Ο χρυσός χρυσός έχει αυξηθεί περισσότερο από 29% μέχρι στιγμής το 2024, σπάζοντας ρεκόρ αρκετές φορές, τροφοδοτούμενος από τις ελπίδες μείωσης των επιτοκίων των ΗΠΑ, τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου και τις ισχυρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες.

“Η ισχύς της τιμής του χρυσού τροφοδοτείται από μόνη της μόλις τώρα. Αυτό σημαίνει ότι η δυναμική οδηγεί σε κερδοσκοπικές ροές παρά την άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ και των αποδόσεων του δημοσίου”

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης στο 4,75%-5,00% την περασμένη εβδομάδα. Οι έμποροι βλέπουν 51% πιθανότητα μείωσης 50 bps τον Νοέμβριο.

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία του δείκτη τιμών για τις βασικές προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στα άλλα μέταλλα, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 2,1% στα 1.008,82 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,2% στα 1.050,06 δολάρια.

Site

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Πρόβλεψη τιμής αργύρου:

Πρόβλεψη τιμής αργύρου: Το XAG/USD εκτινάσσεται κοντά στα 31 $ μετά τον υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ Η τιμή του ασημιού σκαρφαλώνει κοντά

Χωρίς κατηγορία

Το Silver βρίσκεται σε μια κρυφή παγκόσμια άνοδο

Το Silver βρίσκεται σε μια κρυφή παγκόσμια αγορά ταύρων Το ασήμι υστερεί σημαντικά έναντι του χρυσού, δημιουργώντας αβεβαιότητα στους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες σε πολύτιμα

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top
Είσαι φοιτητής;

Έχεις έκπτωση 2% στον αφό και 5% στα ασημένια εξαρτήματα