Τεχνική Ανάλυση Silver

Share

Τεχνική Ανάλυση Silver Markets

Η αγορά στο ασήμι αρχικά υποχώρησε λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής, μόνο για να γυρίσει και να δώσει σημάδια ζωής. Όλα τα πράγματα είναι ίσα, αυτή είναι μια αγορά που συνεχίζει να αντιμετωπίζει την περιοχή των $32,50 ως σημαντικό εμπόδιο και καθώς προχωράμε προς το Σαββατοκύριακο, φαίνεται ότι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε ξανά εκεί.

Σημειώστε ότι το κηροπήγιο της Πέμπτης, φυσικά, ήταν ένα σημαντικό αστέρι και υποδηλώνει ότι θα είναι δύσκολο να συνεχίσετε να πηγαίνετε ψηλότερα. Ωστόσο, αυτή είναι επίσης μια αγορά που υποστηρίζεται εξαιρετικά καλά, επομένως είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσετε να την βραχυκυκλώνετε.

Όταν κοιτάζω τον δείκτη απόκλισης σύγκλισης κινούμενου μέσου όρου, εξετάζουμε μια μικρή απόκλιση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να με κάνει να αρχίσω να πουλάω ασήμι. Ειλικρινά, θα έπρεπε να δω το δολάριο ΗΠΑ να ενισχύεται αρκετά για να ασχοληθώ με το ασήμι. Λάβετε υπόψη ότι το ασήμι δεν είναι μόνο πολύτιμο μέταλλο, αλλά είναι και βιομηχανικό. Αυτό θα ήταν λοιπόν το πράγμα που πιστεύω ότι θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα καθώς φαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομία επιβραδύνεται.

Ταυτόχρονα, αυτές οι κεντρικές τράπεζες κάνουν ό,τι μπορούν για να ρευστοποιήσουν τις αγορές, και αν αυτό συμβαίνει, είναι πιθανό το ασήμι να πάρει μια μικρή ώθηση λόγω αυτού. Ανεξάρτητα από αυτό, νομίζω ότι θα δείτε μεγάλη αστάθεια, και σε αυτό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά βίαιη και ασταθή αγορά.

Βασικά σημεία:

  • Οι τιμές του αργύρου ανακάμπτουν μετά την αναφορά για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, πλησιάζοντας τα 32,72 δολάρια, αλλά παραμένουν ευάλωτα σε κινδύνους διόρθωσης.
  • Ο πληθωρισμός PCE στο 2,2% —το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2021— προσφέρει στη Fed περιθώριο να εξετάσει περαιτέρω περικοπές επιτοκίων.
  • Παρά το ισχυρό ράλι, το ασήμι αιωρείται σε υπεραγορασμένο έδαφος, πυροδοτώντας ανησυχίες για βραχυπρόθεσμη τεχνική απόσυρση.
  • Η Fed μετατοπίζει την εστίαση από την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην υποστήριξη μιας αμβλύνουσας αγοράς εργασίας, υπονοώντας περισσότερες μειώσεις επιτοκίων έως το 2025.

Οι τιμές του αργύρου είναι υψηλότερες μετά την έκθεση πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Οι τιμές του ασημιού ανεβαίνουν την Παρασκευή, με την υποστήριξη της δημοσίευσης του δείκτη τιμών των ΗΠΑ Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών (PCE) για τον Αύγουστο. Αν και η αγορά παραμένει κάτω από το υψηλό της Πέμπτης των 32,72 δολαρίων, το οποίο σηματοδότησε μια νέα ετήσια αιχμή, το ασήμι έχει ανακάμψει από την προηγούμενη αδυναμία. Οι έμποροι παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς η ισχυρή ανοδική τάση του μετάλλου το αφήνει ευάλωτο σε διορθώσεις, ειδικά με τις τιμές σημαντικά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών. Αυτό υποδηλώνει ότι το ασήμι μπορεί να βρίσκεται σε υπεραγορασμένο έδαφος και θα μπορούσε να ακολουθήσει διόρθωση προς τα κάτω στο εγγύς μέλλον.

Τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ μειώνουν την πίεση στη Fed

ένα βασικό μέτρο πληθωρισμού που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, παρουσίασε μηνιαία αύξηση 0,1% τον Αύγουστο, τοποθετώντας το ποσοστό πληθωρισμού 12 μηνών στο 2,2%. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη πτώση από το 2,5% του Ιουλίου και το χαμηλότερο επίπεδο πληθωρισμού από τον Φεβρουάριο του 2021. Ο πυρήνας PCE, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις ασταθείς τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε επίσης κατά 0,1%, ανεβάζοντας το ετήσιο βασικό επιτόκιο στο 2,7%.

Αυτά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, καθώς οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση 2,3% στο PCE όλων των στοιχείων και 0,2% για το βασικό PCE σε μηνιαία βάση. Τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα νούμερα για τον πληθωρισμό παρέχουν μια σαφέστερη διαδρομή για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εξετάσει το ενδεχόμενο μελλοντικών περικοπών των επιτοκίων, ευθυγραμμιζόμενη με τον στόχο του πληθωρισμού 2%.

Μετατόπιση της Fed από τον έλεγχο του πληθωρισμού στην οικονομική υποστήριξη

Οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μετακινηθεί από την εστίαση στον έλεγχο του πληθωρισμού σε μια ευρύτερη στρατηγική που στοχεύει στη στήριξη της οικονομίας. Τα στοιχεία  για τον Αύγουστο ήταν ασθενέστερα από τα αναμενόμενα, σημειώνοντας αύξηση μόνο 0,2% το καθένα έναντι προβλέψεων 0,4% και 0,3%, αντίστοιχα. Επιπλέον, το κόστος στέγασης σημείωσε σημαντική αύξηση 0,5%, τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο, υποδηλώνοντας συνεχιζόμενη πληθωριστική πίεση στον κλάδο.

Παρόλα αυτά, τα δεδομένα PCE μπορεί να προσφέρουν στη Fed περιθώριο αναπνοής για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Η κεντρική τράπεζα μείωσε πρόσφατα τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, φέρνοντας το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων στο εύρος του 4,75%-5%. Οι αξιωματούχοι της Fed υπαινίχθηκαν την πιθανότητα νέας μείωσης των επιτοκίων κατά μισή μονάδα πριν από το τέλος του έτους και οι αγορές αναμένουν περαιτέρω μειώσεις μέχρι το 2025, καθώς η Fed προσπαθεί να ενισχύσει την αγορά εργασίας που δείχνει σημάδια χαλάρωσης.

Πρόβλεψη αγοράς αργύρου

Με την ψύξη του πληθωρισμού και την προοπτική περισσότερων μειώσεων των επιτοκίων στον ορίζοντα, το ασήμι θα μπορούσε να διατηρήσει την ανοδική του δυναμική βραχυπρόθεσμα. Τα χαμηλότερα επιτόκια συνήθως αποδυναμώνουν το δολάριο ΗΠΑ, ενισχύοντας τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως το ασήμι. Ωστόσο, η υπεραγορασμένη τεχνική θέση του μετάλλου αυξάνει την πιθανότητα διόρθωσης, ειδικά εάν υπάρξει ανάληψη κερδών. Οι έμποροι θα πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί, καθώς το ασήμι μπορεί να αντιμετωπίσει αστάθεια καθώς η Fed βελτιώνει τη νομισματική της πολιτική τους επόμενους μήνες.

Site

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340

 

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Πρόβλεψη τιμής αργύρου:

Πρόβλεψη τιμής αργύρου: Το XAG/USD εκτινάσσεται κοντά στα 31 $ μετά τον υψηλότερο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ Η τιμή του ασημιού σκαρφαλώνει κοντά

Χωρίς κατηγορία

Το Silver βρίσκεται σε μια κρυφή παγκόσμια άνοδο

Το Silver βρίσκεται σε μια κρυφή παγκόσμια αγορά ταύρων Το ασήμι υστερεί σημαντικά έναντι του χρυσού, δημιουργώντας αβεβαιότητα στους επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες σε πολύτιμα

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top
Είσαι φοιτητής;

Έχεις έκπτωση 2% στον αφό και 5% στα ασημένια εξαρτήματα