Το ασήμι σπάει το επίπεδο των $33 με 5% άνοδο

Share

Το ασήμι σπάει το επίπεδο των $33 με 5% άνοδο, ο χρυσός σημειώνει νέο ρεκόρ

Το ασήμι ξεπέρασε τα 33 δολάρια, ο χρυσός έφτασε σε υψηλό ρεκόρ. Οι BRICS υπονοούν το σύστημα πληρωμών με χρυσό. Οι οικονομικές αβεβαιότητες τροφοδοτούν το ράλι των πολύτιμων μετάλλων. Τι ακολουθεί για τους επενδυτές;

Το ασήμι σπάει το επίπεδο των $33 με 5% άνοδο, ο χρυσός σημειώνει νέο ρεκόρ
Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων για τους επενδυτές πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι ξεπέρασε το όριο των 33 δολαρίων ανά ουγγιά, σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη άνοδο 5%. Αυτή η σημαντική ανακάλυψη έρχεται καθώς ο χρυσός συνεχίζει το ρεκόρ του, αγγίζοντας το νέο ιστορικό υψηλό των 2.716 δολαρίων ανά ουγγιά. Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων γνωρίζει μια άνευ προηγουμένου δυναμική, λόγω ενός συνδυασμού γεωπολιτικών εντάσεων, οικονομικών αβεβαιοτήτων και μεταβαλλόμενων συναισθημάτων των επενδυτών.

Βασικά συμπεράσματα:

  • Η τιμή του ασημιού εκτινάσσεται στα 33,10 $
  • Ο χρυσός φτάνει σε νέο υψηλό ρεκόρ των 2.716 δολαρίων ανά ουγγιά
  • Οι αναλυτές προβλέπουν υψηλότερες τιμές του αργύρου, επικαλούμενοι τεχνικούς δείκτες
  • Η συμμαχία BRICS υπαινίσσεται ένα νέο σύστημα πληρωμών που ενδεχομένως να υποστηρίζεται από χρυσό
  • Οι ανησυχίες για το εθνικό χρέος των ΗΠΑ και η αστάθεια της αγοράς ακινήτων τροφοδοτούν το ράλι των πολύτιμων μετάλλων

Τεχνική Ανάλυση και Στόχοι Τιμών

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά πιθανούς τεχνικούς σχηματισμούς στο διάγραμμα τιμών του ασημιού. Ορισμένοι αναλυτές προτείνουν ότι αυτά τα μοτίβα θα μπορούσαν να υποδεικνύουν περαιτέρω ανοδική τάση για τις τιμές του ασημιού. Ενώ οι προβλέψεις ποικίλλουν, το ιστορικό προηγούμενο υποστηρίζει την πιθανότητα σημαντικής μεταβολής των τιμών στο ασήμι. Μεταξύ 2001 και 2011, οι τιμές του ασημιού αυξήθηκαν από κάτω από 5 δολάρια ανά ουγγιά σε 50 δολάρια ανά ουγγιά, που αντιπροσωπεύει αύξηση 10 φορές.

Σύστημα πληρωμών BRICS και Gold

Οι αναφορές αναφέρουν ότι η συμμαχία BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) αναπτύσσει ένα νέο σύστημα πληρωμών. Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι αυτό το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει τον χρυσό ως επιλογή πληρωμής, ενδεχομένως ως μέρος μιας στρατηγικής για τη μείωση της εξάρτησης από το δολάριο ΗΠΑ στο διεθνές εμπόριο. Ωστόσο, η επίσημη επιβεβαίωση αυτών των στοιχείων εκκρεμεί ακόμη.

Οικονομικές ανησυχίες που οδηγούν τη ζήτηση

Η άνοδος των τιμών των πολύτιμων μετάλλων έρχεται σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων οικονομικών ανησυχιών:

  1. Εθνικό χρέος ΗΠΑ: Το εθνικό χρέος έχει σημειώσει σημαντική αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες.
  2. Πολιτική Federal Reserve: Υπάρχουν εικασίες ότι η Fed μπορεί να αναγκαστεί να μειώσει τα επιτόκια λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αντί να μειώσει τον πληθωρισμό.
  3. Αστάθεια της αγοράς ακινήτων: Οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 17,7% σε μία εβδομάδα, η μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2020.
  4. Πιθανή αλλαγή στα επενδυτικά μοτίβα: Με τρισεκατομμύρια δολάρια να βρίσκονται επί του παρόντος σε λογαριασμούς χρηματαγοράς, υπάρχει πιθανότητα σημαντικής εισροής σε πολύτιμα μέταλλα, εάν οι επενδυτές χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια.

Αναλυτές της Bank of America δήλωσαν συγκεκριμένα ότι «ο χρυσός είναι το τελευταίο ασφαλές καταφύγιο που υπάρχει», αναφέροντας τους κινδύνους για τα αμερικανικά ομόλογα από την άνοδο των επιπέδων χρέους.

Προσωπική Ανάλυση

Η τρέχουσα άνοδος των τιμών του ασημιού και του χρυσού αντανακλά έναν συνδυασμό οικονομικών αβεβαιοτήτων, γεωπολιτικών εντάσεων και τεχνικών εκρήξεων. Ενώ ορισμένες προβλέψεις για τις μελλοντικές τιμές του αργύρου μπορεί να φαίνονται φιλόδοξες, η ιστορική αστάθεια των αγορών πολύτιμων μετάλλων υποδηλώνει ότι είναι πιθανές σημαντικές κινήσεις.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα πρέπει να προσεγγίσουν αυτές τις προβλέψεις με προσοχή. Η αγορά των πολύτιμων μετάλλων είναι γνωστή για την αστάθειά της και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται μελλοντικά αποτελέσματα. Επιπλέον, ο πιθανός ρόλος του χρυσού στο σύστημα πληρωμών BRICS, αν και σημαντικός, εξακολουθεί να αναπτύσσεται και ο πλήρης αντίκτυπός του μένει να φανεί.

Σύναψη

Καθώς η παγκόσμια οικονομική δυναμική συνεχίζει να μεταβάλλεται, τα πολύτιμα μέταλλα είναι πιθανό να παραμείνουν στο επίκεντρο των επενδυτών που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους και να αντισταθμίσουν την οικονομική αβεβαιότητα. Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς παρέχουν σίγουρα μια συναρπαστική αφήγηση για τους ταύρους πολύτιμων μετάλλων, αλλά όπως πάντα, οι μεμονωμένοι επενδυτές θα πρέπει να διεξάγουν τη δική τους έρευνα και να εξετάζουν την προσωπική τους οικονομική κατάσταση πριν λάβουν επενδυτικές αποφάσεις.

Site

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340

 

 

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Το ασήμι θα εκτιναχθεί όπως ο χρυσός

Μόλις πριν από δύο μήνες, η κοινότητα των πολύτιμων μετάλλων ήταν απογοητευμένη με τον χρυσό μετά την ασταθή, χλιαρή καλοκαιρινή του δράση. Εκείνη την εποχή,

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top
Είσαι φοιτητής;

Έχεις έκπτωση 2% στον αφό και 5% στα ασημένια εξαρτήματα