Silver αύξηση τιμών

Share

Ασήμι ζωντανεύει επιτέλους μετά από μήνες πλάγιας διαπραγμάτευσης και επισκιάστηκε από  το ρεκόρ του χρυσου με νέα υψηλά, αλλά με το γκρι μέταλλο να διαπραγματεύεται τώρα πάνω από 34 δολάρια, μια κρυφή πηγή ζήτησης θα μπορούσε να ωθήσει το ασήμι σε μια νέα υψηλό όλων των εποχών στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

οι χρήσεις του αργύρου στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν καλυφθεί εκτενώς, αλλά οι εφαρμογές του στο μυστικό πεδίο της στρατιωτικής και αεροδιαστημικής τεχνολογίας συζητούνται λιγότερο.

«Η πρόσφατη ανάλυση δείχνει ότι η στρατιωτική χρήση του αργύρου μπορεί να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη κατηγορία βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών, των ηλιακών συλλεκτών και της ζήτησης επενδύσεων μαζί», ανέφερε η έκθεση. «Αυτές οι πληροφορίες, που ήρθαν στο φως από ειδικούς της αγοράς ασημιού, εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια των δεδομένων ζήτησης αργύρου και τον πιθανό αντίκτυπο στις μελλοντικές τιμές του ασημιού».

Ενώ οι κεντρικές τράπεζες και οι διαχειριστές μεγάλων περιουσιακών στοιχείων αναφέρουν τακτικά για αποθέματα αργύρου, αγορές και πωλήσεις, η έκθεση σημείωσε ότι «πέντε κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, έχουν συλλογικά σταμάτησε να υποβάλλει αναφορές για τα αποθέματα αργύρου από το 1995-1996».

«Η όρεξη του στρατού για ασήμι είναι καλά τεκμηριωμένη και ήταν αξιοσημείωτη κατά τη διάρκεια του Manhattan Project, της επιτυχημένης προσπάθειας της Αμερικής να κατασκευάσει το πρώτο επιχειρησιακό πυρηνικό όπλο», σημειώνει η έκθεση. «Με απόλυτη μυστικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν 430 εκατομμύρια ουγγιές αργύρου από το West Point Bullion Depository για να μετατρέψουν τις ράβδους αργύρου 1.000 ουγγιών σε κυλινδρικές μπάλες και να τις τυλίγουν σε μαγνητικά πηνία».

Λόγω της μυστικότητας αυτών των εργασιών και της υπόθεσης ότι άλλες τέτοιες εξελίξεις έχουν συμβεί με το πρόσχημα των «μαύρων έργων», πολλοί στην κοινότητα των πολύτιμων μετάλλων έχουν γίνει επιφυλακτικοί με τα κρατικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση του γκρίζου μετάλλου.

Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή του στη δημιουργία πυραύλων και πυραύλων, βομβών και οβίδων, μαχητικών αεροσκαφών, δορυφόρων, δεξαμενών και υποβρυχίων, τορπιλών, γυαλιών νυχτερινής όρασης, συσκευών επικοινωνίας, συστημάτων ραντάρ, διαστημικής τεχνολογίας και πυρηνικής τεχνολογίας.

Όπως  αναφέρεται, υπάρχουν 500 ουγγιές ασήμι στην άκρη κάθε πυραύλου cruise tomahawk, αλλά η συνολική ποσότητα που χρησιμοποιείται από το Υπουργείο Άμυνας δεν αναφέρεται ποτέ. υποδηλώνοντας ότι η ζήτηση για αμυντικές εφαρμογές θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι υποτίθεται.

«Η κρυφή στρατιωτική ζήτηση για ασήμι θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεπεράσει τις βιομηχανικές εφαρμογές καθώς προοδεύουμε με την πρόοδο του χρόνου και της τεχνολογίας», ανέφερε η έκθεση. «Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων και των πιθανών συγκρούσεων μπορεί να οδηγήσει σε αυτήν την αύξηση, καθιστώντας τον ρόλο του αργύρου στις στρατιωτικές εφαρμογές όλο και πιο σημαντικό. Αυτή η μετατόπιση θα μπορούσε να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη συνολική αγορά αργύρου, επηρεάζοντας δυνητικά τις τιμές και τη δυναμική της προσφοράς».

Μερικές από τις ιδιότητες του αργύρου που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό για στρατιωτικές χρήσεις περιλαμβάνουν την αγωγιμότητα, τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, την αντοχή στη διάβρωση, την ανακλαστικότητα και τη θερμική αγωγιμότητα, σημείωσαν.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ζήτηση του στρατού για ασήμι είναι διαβαθμισμένη και υπάρχουν περιορισμένες διαθέσιμες δημόσιες πληροφορίες σχετικά με τις συγκεκριμένες εφαρμογές του αργύρου σε στρατιωτικό εξοπλισμό», πρόσθεσαν. “Ωστόσο, τα ακίνητα που αναφέρονται παραπάνω είναι πιθανό να είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν τη ζήτηση του στρατού για ασήμι.”

Όταν συνδυάζονται με τις γνωστές βιομηχανικές χρήσεις – που περιλαμβάνουν ηλιακή ενέργεια και φωτοβολταϊκά, ιατρικές εφαρμογές, φωτογραφία, κράματα συγκόλλησης και συγκόλλησης, τεχνολογία μπαταριών, ημιαγωγούς, οθόνες αφής και καθαρισμό νερού – οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η τιμή του αργύρου θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά με τα χρόνια να έρθει καθώς η διαθέσιμη προσφορά απορροφάται από τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων χρήσης.

«Οι βιομηχανικές χρήσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της ετήσιας ζήτησης αργύρου παγκοσμίως τα τελευταία πέντε χρόνια», σημείωσαν. «Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές για βιομηχανικές εφαρμογές περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ινδία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Γερμανία και τη Ρωσία».

Με τις ΗΠΑ να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές αργύρου, εισάγοντας 6.500 τόνους αργύρου το 2021 και επί του παρόντος παίρνουν το 79% του αργύρου τους από εξωτερικές πηγές – συμπεριλαμβανομένου 47% από το Μεξικό και 23% από τον Καναδά μεταξύ 2017 και 2020 – πολλοί το βλέπουν ως ύποπτο ότι το ασήμι απουσίαζε εμφανώς από τους επίσημους καταλόγους κρίσιμων υλικών που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ το 2022»

«Ούτε το ασήμι ούτε ο χρυσός έκαναν το κόψιμο», πρόσθεσαν. «Αυτή η απουσία έχει πυροδοτήσει συζητήσεις, καθώς η στρατηγική σημασία του ασημιού συνεχίζει να αυξάνεται σε πολλούς κλάδους, με τη ζήτηση να αυξάνεται παγκοσμίως»

«Με τις κρίσιμες εφαρμογές του ασημιού και την αυξανόμενη βιομηχανική ζήτηση, πολλοί ειδικοί αμφισβητούν εάν ο αποκλεισμός του μπορεί να δικαιολογήσει επανεκτίμηση», ανέφερε η έκθεση.

Πράγματι, αυτό το θέμα έχει γίνει ολοένα και πιο εμφανές τους τελευταίους μήνες καθώς πολλές χώρες έχουν προχωρήσει να χαρακτηρίσουν το ασήμι ως στρατηγικά σημαντικό μέταλλο.

ένα προσχέδιο αντίγραφο του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Ρωσίας δείχνει ότι η ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει τις συμμετοχές της για να συμπεριλάβει μέταλλα του ασήμι και της πλατίνας.

«Ο σχηματισμός αποθέματος εξευγενισμένων πολύτιμων μετάλλων ως μέρος του Κρατικού Ταμείου της Ρωσίας θα συμβάλει στη διασφάλιση ισορροπημένου ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και σταθερής οικονομικής ανάπτυξης, καθώς και στην κάλυψη των βιομηχανικών αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης». Το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρθηκε σε άρθρο του Interfax, μεταφρασμένο στα αγγλικά από τα ρωσικά.

«Είναι επίσης η πρώτη φορά που η Ρωσία αναφέρει ρητά το ασήμι ως ένα από τα αποθεματικά της στο σχέδιο προϋπολογισμού της, υποδεικνύοντας ότι το ασήμι αρχίζει να καταλαμβάνει σημαντική θέση στον στρατηγικό σχεδιασμό αποθεμάτων πόρων της Ρωσίας… μια ενεργειακή δύναμη, η Ρωσία έχει σημαντικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες τιμές των πόρων. Δεδομένης της τρέχουσας ταραγμένης διεθνούς κατάστασης και των ισχυρότερων προσδοκιών για πληθωρισμό στο μέλλον, ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες, κάτι που αναμφίβολα θα δημιουργήσει ισχυρή ζήτηση για πολύτιμα μέταλλα».

Η έκθεση προσέθεσε ότι ενώ «το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο παρέμειναν πολύ υποτιμημένα σε ιστορικές περιόδους» και «αν και ο βραχυπρόθεσμος αντίκτυπος στην αγορά δεν είναι σημαντικός, από μακροπρόθεσμη προοπτική τριών έως πέντε ετών, τα υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία τυχαίνει να έχουν μεγαλύτερη επενδυτική αξία».

Και σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύνοδο κορυφής των BRICS και τις αναφορές που δείχνουν ότι το μπλοκ σχεδιάζει να ξεκινήσει τις αμοιβές BRICS την ερχόμενη Πέμπτη, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν: «Εάν αυτό το νέο σύστημα πληρωμών συνδεθεί με περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός και το ασήμι, θα αυξήσει τα νομισματικά χαρακτηριστικά του αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πολύτιμων μετάλλων, αυξάνοντας έτσι τις τιμές των πολύτιμων μετάλλων όπως το ασήμι».

«Ένας από τους λόγους που η Ρωσία αναπτύσσει τώρα αποθέματα σε μέταλλα όπως το ασήμι, η πλατίνα και το παλλάδιο είναι ότι όλα αυτά έχουν στρατιωτικές εφαρμογές» «Είναι τεχνικά άγνωστο, αλλά οι περισσότεροι πύραυλοι λέγεται ότι περιέχουν 10-20 ουγκιές ασήμι το καθένα».

«Σε μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ κίνηση, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας μόλις έγινε η 1η τον τελευταίο καιρό που ανακοίνωσε αγορές #ασημιού» «Με μόνο 3 ουγκιές υπέργειου #ασημιού ανά άνθρωπο, άλλες κεντρικές τράπεζες καλύτερα να βιαστούν προτού αυτή η τάση #SilverSqueeze γίνει VIRAL ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. Ακούστηκε από έναν πολύ κομψό Πρόεδρο τράπεζας: «Το Silver είναι ΤΟ απαραίτητο αξεσουάρ της κεντρικής τράπεζας αυτό το φθινόπωρο».

«Λέγαμε ότι οι BRICS/East έχουν μια πολύ διαφορετική ιστορική σχέση με το ασήμι από τη Δύση.

Και τώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σχέδια για το ασήμι». «Το ταξίδι του Silver για να γίνει μέρος του νέου επερχόμενου παγκόσμιου νομισματικού συστήματος έχει τώρα ξεκινήσει και θα οδηγήσει την 3η κίνηση ταύρου».

Τόσο η Κίνα όσο και η Ινδία έχουν επίσης προβεί σε στρατηγικές κινήσεις σχετικά με το ασήμι, σε αυτό που κάποιοι λένε οτι είναι μια υπολογισμένη κίνηση των δύο μεγαλύτερων χωρών σε πληθυσμό για να εξαντλήσουν τα αποθέματα αργύρου της στη Δύση ως απάντηση σε χρόνια καταστολής των τιμών, με πολλούς να επισημαίνουν Η χρήση του αργύρου σε στρατιωτικές εφαρμογές ως ώθηση πίσω από τις προσπάθειες των ΗΠΑ να διατηρήσουν την τιμή του σε χαμηλότερα επίπεδα.

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στην αγορά ασημιού, η έκθεση πρότεινε ότι «Ο συνδυασμός σημαντικής στρατιωτικής ζήτησης και ποικίλων βιομηχανικών εφαρμογών θα μπορούσε να έχει βαθιές επιπτώσεις στην αγορά αργύρου».

«Με σημαντική ζήτηση τόσο από τον στρατιωτικό όσο και από τον βιομηχανικό τομέα, η αγορά αργύρου μπορεί να είναι πιο σφιχτή από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως», ανέφεραν. Καθώς η συνειδητοποίηση της συνολικής ζήτησης αυξάνεται, θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές του αργύρου υψηλότερες. Η στρατηγική σημασία του Silver σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εφαρμογές μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο δημόσιο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση προμηθειών. Και προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των επίσημων δεδομένων ζήτησης αργύρου.”

«Η πραγματική στρατηγική σημασία του αργύρου σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εφαρμογές μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναγνωρίζεται δημόσια, καθιστώντας το κρίσιμο πόρο για την εθνική ασφάλεια, την τεχνολογική πρόοδο και τη βιομηχανική ανάπτυξη», καταλήγει η έκθεση. «Η αλληλεπίδραση μεταξύ της στρατιωτικής ζήτησης, των βιομηχανικών εφαρμογών και του επενδυτικού ενδιαφέροντος πιθανότατα θα διαμορφώσει το μέλλον της αγοράς αργύρου, οδηγώντας δυνητικά σε σημαντική ανατίμηση αυτού του ευέλικτου και απαραίτητου μετάλλου».

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340Site

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Υπολογισμός καθαρότητας ασημιού

Βαθμοί καθαρότητας αργύρου – Υπολογισμός της καθαρότητας του αργύρου σε κράματα (π.χ. ασήμι 92,5% Ag, λεπτό ασήμι 99,9% Ag). Διαβάθμιση επένδυσης αργύρου – Αξιολόγηση της

Η αγορά ασημιού στις ΗΠΑ

Η αγορά ασημιού στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζει σημαντικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Το Μεξικό αποτελεί κύριο προμηθευτή ασημιού για τις ΗΠΑ, καλύπτοντας το 41% των

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Κύλιση στην κορυφή