Το ασήμι θα εκτιναχθεί όπως ο χρυσός

Share

Μόλις πριν από δύο μήνες, η κοινότητα των πολύτιμων μετάλλων ήταν απογοητευμένη με τον χρυσό μετά την ασταθή, χλιαρή καλοκαιρινή του δράση. Εκείνη την εποχή, συνέχιζα να παροτρύνω τους επενδυτές να παραμείνουν υπομονετικοί καθώς πίστευα ότι το χρυσό επρόκειτο να ξεσπάσει σε πολλά νομίσματα εκτός των ΗΠΑ, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα μια ισχυρή άνοδο.

Σίγουρα, αυτό ακριβώς ξεδιπλώθηκε, και πιστεύω ότι ακόμη περισσότερα κέρδη είναι μπροστά. Τώρα, παρατηρώ την ίδια απογοήτευση στο ασήμι καθώς παρέμεινε στάσιμο τους τελευταίους πέντε μήνες.

Σε αυτό το άρθρο, ο στόχος μου είναι να ενθαρρύνω τους επενδυτές να παραμείνουν υπομονετικοί με το ασήμι, καθώς πιστεύω ότι είναι στα πρόθυρα μιας ισχυρής έκρηξης, όπως ο χρυσός – εφόσον πληρούνται αυτές οι βασικές προϋποθέσεις.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι απλή, αλλά σε μεγάλο βαθμό αγνοείται από τους επενδυτές και έχει αποδειχθεί εκπληκτικά δύσκολο να επιτευχθεί: η άμεση τιμή του αργύρου πρέπει να κλείσει αποφασιστικά πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 32,50 $, υποστηριζόμενη από ισχυρό όγκο συναλλαγών.

Το επίπεδο αντίστασης των 32,50 $ εδραιώθηκε στο υψηλό του Μαΐου, μετά το οποίο το ασήμι υποχώρησε και παρέμεινε στάσιμο το καλοκαίρι. Ο Silver προσπάθησε πρόσφατα να ξεπεράσει αυτό το επίπεδο στις 26 Σεπτεμβρίου και στις 4 Οκτωβρίου, αλλά και οι δύο προσπάθειες απέτυχαν, οδηγώντας σε επακόλουθες αποχωρήσεις.

Πιστεύω όμως ότι πλησιάζει η ώρα που το ασήμι θα σπάσει επιτέλους και θα κλείσει πάνω από αυτό το επίπεδο, πυροδοτώντας ένα σημαντικό ράλι. Μόλις συμβεί αυτό, αναμένω ότι το ασήμι θα εκτιναχθεί γρήγορα σε περίπου $50.

Η επόμενη προϋπόθεση είναι ότι το ασήμι, με τιμή σε ευρώ, πρέπει να κλείσει αποφασιστικά πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 30 ευρώ που διαμορφώθηκε στην κορύφωση του Μαΐου. Αυτό το συμβάν θα βοηθούσε στην επιβεβαίωση ενός κλεισίματος άνω των 32,50 $, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να είναι ψευδές ξεμπλοκάρισμα.

Θεωρώ πολύτιμο να αναλύσω την τιμή του ασημιού σε ευρώ, καθώς αυτή η προσέγγιση εξαλείφει τον αντίκτυπο των διακυμάνσεων του δολαρίου ΗΠΑ, προσφέροντας μια σαφέστερη εικόνα της εγγενούς ισχύος ή αδυναμίας του ασημιού. Σημειωτέον, το ασήμι στην τιμή του σε ευρώ συχνά σέβεται τους στρογγυλούς αριθμούς όπως τα 26 €, τα 27 € και τα 28 €, συχνά καθιερώνοντας βασικά επίπεδα υποστήριξης και αντίστασης σε αυτά τα σημεία. Αυτά τα επίπεδα αξίζει να παρακολουθήσετε προσεκτικά – ρίξτε μια ματιά μόνοι σας.

Η τελική συνθήκη είναι πιο απόκρυφη, αλλά πιστεύω ότι θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα μιας επερχόμενης έκρηξης αργύρου να είναι ψευδής: ένας δείκτης που ανέπτυξα, που ονομάζεται Synthetic Silver Price Index , πρέπει να κλείσει πάνω από τη βασική ζώνη αντίστασης μεταξύ 2.560 και 2.640. Αυτός ο δείκτης αντιπροσωπεύει τον μέσο όρο των τιμών του χρυσού  με την τιμή του χαλκού προσαρμοσμένη (πολλαπλασιασμένη επί 540) για να αποτραπεί η δυσανάλογη επίδραση της υψηλότερης τιμής του χρυσού στον δείκτη (για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν τη μεθοδολογία, παρακολουθήστε μια παρουσίαση που δημιούργησα).

Η τιμή του χαλκού είναι ένας παράγοντας που συχνά παραβλέπεται στην απόδοση του αργύρου και ανταγωνίζεται την επιρροή του χρυσού. Ο δείκτης αντικατοπτρίζει στενά τις κινήσεις των τιμών του ασημιού, αλλά παραδόξως, η ίδια η τιμή του ασημιού δεν είναι καν μια εισροή!

Όπως είπα νωρίτερα σε αυτό το κομμάτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ασήμι να φτάσει γρήγορα στα 50$ μόλις εκπληρωθούν αυτές οι τρεις προϋποθέσεις. Εστιάζω στα 50 $ ως σχετικά βραχυπρόθεσμο στόχο, επειδή είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο και η κορύφωση που επιτεύχθηκε τόσο κατά τη διάρκεια των ράλι του 1980 όσο και του 2011.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους είμαι τόσο ανοδικός για το ασήμι είναι επειδή το μηνιαίο γράφημά του αποκαλύπτει μια πρόσφατη έξοδο από ένα τεράστιο τρίγωνο δύο δεκαετιών. Αυτό το ξεπέρασμα σηματοδοτεί ότι το ασήμι βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ισχυρής ανοδικής αγοράς:

Αν αυτό δεν είναι αρκετά συναρπαστικό, ο λογαριθμικός χάρτης του αργύρου, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960, αποκαλύπτει ένα μοτίβο φλυτζανιών και λαβής που υποδηλώνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να φτάσει αρκετές εκατοντάδες δολάρια ανά ουγγιά κατά τη διάρκεια αυτή την ανοδική αγορά. Ωστόσο, ένα κλείσιμο πάνω από την αντίσταση των $50 είναι απαραίτητο για να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.

Αν και το ασήμι έχει ήδη αυξηθεί σχεδόν κατά 50% φέτος, υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι μόλις ξεκινάει. Ένας λόγος είναι ότι το μακροπρόθεσμο διάγραμμα αναλογίας χρυσού προς ασήμι δείχνει ότι το ασήμι είναι σήμερα σημαντικά υποτιμημένο σε σύγκριση με το χρυσό. Εάν η αναλογία επέστρεφε στον ιστορικό της μέσο όρο των 52,8 από το 1915, ακόμη και χωρίς καμία αύξηση στην τιμή του χρυσού, το ασήμι θα αποτιμηθεί στα 50,36 δολάρια ανά ουγγιά.

Η προσαρμογή της τιμής του ασημιού για τον πληθωρισμό υπογραμμίζει περαιτέρω πόσο υποτιμημένο είναι από τα ιστορικά πρότυπα. Κατά τη διάρκεια της αιχμής που προκλήθηκε από τους αδερφούς Hunt το 1980, το ασήμι έφτασε σε μια προσαρμοσμένη από τον πληθωρισμό τιμή των 143,54 $. Στην ανοδική αγορά του 2011, λόγω της ποσοτικής χαλάρωσης, έφτασε τα 68,04 δολάρια. Επί του παρόντος διαπραγματεύεται σε μόλις 31,60 $, το ασήμι έχει σημαντικά περιθώρια άνοδος εάν θέλει να καλύψει αυτές τις προηγούμενες κορυφές προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό.

Ένας άλλος τρόπος για να αξιολογήσετε εάν το ασήμι είναι υποτιμημένο ή υπερτιμημένο είναι συγκρίνοντάς το με διάφορα μέτρα προσφοράς χρήματος. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την αναλογία της τιμής του αργύρου προς την προσφορά χρήματος M2 των ΗΠΑ, παρέχοντας μια εικόνα για το εάν το ασήμι συμβαδίζει, ξεπερνά ή υστερεί σε σχέση με την αύξηση της προσφοράς χρήματος.

Εάν η τιμή του αργύρου ξεπεράσει σημαντικά την αύξηση της προσφοράς χρήματος, η πιθανότητα ισχυρής διόρθωσης αυξάνεται. Αντίθετα, εάν το ασήμι υστερεί σε σχέση με την αύξηση της προσφοράς χρήματος, υποδηλώνει μια πιθανή περίοδο ισχύος μπροστά. Από τα μέσα της δεκαετίας του 2010, το ασήμι υστερεί ελαφρώς σε σχέση με την ανάπτυξη του Μ2, κάτι που, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που συζητούνται σε αυτό το κομμάτι, θα μπορούσε να το τοποθετήσει για ένα δυνατό ράλι.

Συνοψίζοντας, το ασήμι βρίσκεται στην εξέδρα εκτόξευσης, συσσωρεύοντας ενέργεια για μια σημαντική έκρηξη. Ενώ η απογοήτευση των επενδυτών είναι κατανοητή μετά από μήνες στασιμότητας, οι τεχνικοί και θεμελιώδεις δείκτες υποδηλώνουν ότι το ασήμι δημιουργεί ώθηση για μια εντυπωσιακή κίνηση.

Ο συνδυασμός σπασίματος των βασικών επιπέδων αντίστασης, τόσο σε δολάρια ΗΠΑ όσο και σε ευρώ, μαζί με την επιβεβαίωση από τον Δείκτη Τιμών Συνθετικού Ασημιού , θα σηματοδοτήσουν ότι το ράλι έχει επίσημα ξεκινήσει. Με τις ιστορικές τάσεις και την υποτίμηση να υποστηρίζουν περαιτέρω αυτήν την προοπτική, το ασήμι θα μπορούσε να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας σημαντικής πορείας προς τα 50 $ και πέρα.

Site

buysilver.gr

kolokotroni 9 athens

 syntagma  10561

2 orofos office 3

MOBILE 6936130049

tel.2110012340

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα

νέα και ενδιαφέροντα

Το ασήμι θα εκτιναχθεί όπως ο χρυσός

Μόλις πριν από δύο μήνες, η κοινότητα των πολύτιμων μετάλλων ήταν απογοητευμένη με τον χρυσό μετά την ασταθή, χλιαρή καλοκαιρινή του δράση. Εκείνη την εποχή,

Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά

Scroll to Top
Είσαι φοιτητής;

Έχεις έκπτωση 2% στον αφό και 5% στα ασημένια εξαρτήματα