Καλημέρα κόσμε!

Βασικά σημεία:

  • Το ασήμι παραμένει ανθεκτικό: Παρά την ήπια ανοδική προκατάληψη, διατηρήθηκε περίπου στα 27,62 $ εν μέσω κλίματος κινδύνου και ασθενέστερου USD.
  • Οι οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ ευνοούν το ασήμι: Η βραδύτερη ανάπτυξη του ΑΕΠ, ο αυξανόμενος πληθωρισμός ενισχύουν την ελκυστικότητα του ασημιού.
  • Οι γεωπολιτικές εντάσεις περιορίζουν την ανοδική πορεία του ασημιού: Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετριάζουν τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, περιορίζοντας τα πιθανά κέρδη του ασημιού.
Ασημένιο διάγραμμα

Σε αυτό το άρθρο:

  • Ασήμι-0,48%

Επισκόπηση της αγοράς

Το ασήμι (XAG/USD) κατάφερε να κερδίσει κάποια θετική έλξη και παρέμεινε σε καλή προσφορά γύρω στα 27,6195, φτάνοντας στο υψηλό εντός της ημέρας στα 27,6765. Ωστόσο, η ήπια ανοδική μεροληψία μπορεί να αποδοθεί στο κλίμα της αγοράς για τον κίνδυνο, χάρη στο ασθενέστερο ΑΕΠ των ΗΠΑ και την άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, που ασκούν πίεση στο κλίμα της αγοράς καθώς σηματοδοτούν πιθανές οικονομικές προκλήσεις στο μέλλον.

Επιπλέον, η πτώση του δολαρίου ΗΠΑ, λόγω των χαμηλών οικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ, θεωρήθηκε ως ένας άλλος βασικός παράγοντας που βοήθησε την τιμή του ασημιού να παραμείνει στην προσφορά.

Διαφήμιση

Οι ειδικοί ανταλλάσσουν ασήμι με την AvaTrade

Οι συναλλαγές CFD και FX Options ενέχουν κίνδυνο και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια του κεφαλαίου σας.

Οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ και απόδοση αργύρου

Στο μέτωπο των ΗΠΑ, η έκθεση για το ΑΕΠ έδειξε επιβράδυνση της ανάπτυξης και αύξηση του πληθωρισμού, ωφελώντας το ασήμι ως αντιστάθμιση. Ωστόσο, η πτωτική απόδοση του δολαρίου ΗΠΑ ενίσχυσε τα κέρδη του αργύρου εν μέσω προσδοκιών για σύσφιξη της Fed. Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει υψηλότερα επιτόκια λόγω του επίμονου πληθωρισμού, υποστηρίζοντας τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το USD.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ για το πρώτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερος από τις προσδοκίες στο 1,7%, κάτω από το 3,4% του προηγούμενου τριμήνου, υποδηλώνοντας βραδύτερη οικονομική επέκταση. Ο δείκτης τιμών του ΑΕΠ εκτοξεύτηκε στο 3,1%, σηματοδοτώντας πεισματικά υψηλό πληθωρισμό, κρατώντας πιθανότατα την Ομοσπονδιακή Τράπεζα επιφυλακτική σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων και να κάνει το USD πιο ελκυστικό για τους ξένους επενδυτές. Η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο ανέρχεται στο 58,2%.

Επιπλέον, οι βασικές προσωπικές δαπάνες κατανάλωσης αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, αυξημένες κατά 3,7% στο QoQ, αντανακλώντας τις αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις. Θετικά στοιχεία προέκυψαν επίσης στις Αρχικές Αιτήσεις Ανεργίας, με πτώση στις 207 χιλιάδες, και στις Εκκρεμείς Πωλήσεις Κατοικίας, αυξημένες κατά 3,4% MoM τον Μάρτιο. Οι έμποροι προτιμούν να περιμένουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διαδρομή μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) πριν τοποθετήσουν ισχυρά στοιχήματα.

Επίδραση των οικονομικών παραγόντων των ΗΠΑ στην τιμή του αργύρου

Στο γεωπολιτικό μέτωπο, η άμβλυνση των ανησυχιών για επιδείνωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή αποδυναμώνει την ελκυστικότητα του ασημιού ως καταφύγιο, περιορίζοντας πιθανώς τις δυνατότητές του για κέρδη. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, συμβάλλει στο να βάλετε ένα καπάκι στην κορυφή για το ασήμι.

Οι πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν στη Μέση Ανατολή έχουν κάνει την περιοχή τεταμένη. Το Ισραήλ χτύπησε το προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό και το Ιράν ανταπέδωσε, αλλά οι επιθέσεις δεν έχουν οδηγήσει ακόμη σε μεγάλο πόλεμο. Και οι δύο πλευρές θέλουν να δείξουν τη δύναμή τους χωρίς να ξεκινήσουν μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας, αλλά δοκιμάζουν η μία τις ικανότητες της άλλης.

Ως εκ τούτου, η τεταμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες Ισραήλ-Ιράν, δεν έχει επηρεάσει σημαντικά την τιμή του αργύρου.

Πρόβλεψη τιμής αργύρου (XAG/USD).

Ασημί - Διάγραμμα

Ασημί – Διάγραμμα

Η ημερήσια τεχνική προοπτική για το ασήμι αποκαλύπτει τιμή 27,55 $, σημειώνοντας ελαφρά άνοδο 0,52%. Τα βασικά επίπεδα τιμών περιλαμβάνουν ένα σημείο περιστροφής των 27,64 $, με την άμεση αντίσταση να σημειώνεται στα 28,79 $ και τις επόμενες αντιστάσεις στα 29,57 $ και 30,33 $. Τα επίπεδα άμεσης υποστήριξης παρατηρούνται στα $26,52, ακολουθούμενα από $25,68 και $24,72.

Οι τεχνικοί δείκτες δείχνουν μια θετική τάση, με τον εκθετικό κινούμενο μέσο όρο 50 ημερών να βρίσκεται στα 27,63 $ και τον εκθετικό κινητό μέσο όρο 200 ημερών στα 26,54 $. Η τρέχουσα ανοδική γραμμή τάσης υποστηρίζει τη δυνατότητα για συνέχιση της ανοδικής τάσης. Είναι κρίσιμο να παρακολουθείτε το επίπεδο των 27,64 $, καθώς ένα διάλειμμα κάτω θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια σημαντική καθοδική κίνηση των τιμών.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Αρσλάν ΑλίΣυγγραφέαςΑκολουθηστε

Ο Arslan, ομιλητής σε διαδικτυακό σεμινάριο και αναλυτής παραγώγων, έχει MBA στα Χρηματοοικονομικά και MPhil στη Συμπεριφορική Χρηματοοικονομική. Καθοδηγεί την οικονομική ανάλυση, τις συναλλαγές και την πρόβλεψη κρυπτονομισμάτων. Ειδικός στο εμπόριο ψυχολογίας και συναισθήματος.

Βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο;

https://www.google.com/recaptcha/api2/anchor?ar=1&k=6LcvymgpAAAAAGXGZ8R_IBK8iajMUBd8nuGOVlNI&co=aHR0cHM6Ly93d3cuZnhlbXBpcmUuY29tOjQ0Mw..&hl=el&type=image&v=V6_85qpc2Xf2sbe3xTnRte7m&theme=light&size=invisible&badge=bottomright&cb=qtz3o8df7a9a


Βραβεία 2024

Οι καλύτεροι μεσίτες CFD

Από τους Συνεργάτες μας

fpmarkets

Ενα δ

Συναλλαγές με το #1 Global Value Forex Broker

Τελευταία νέα και αναλύσεις

Ιμπραήμ Ατζιμπαντέ

πριν 11 ώρες

Bitcoin Runes (BRC-20) Τραβήξτε 135 εκατομμύρια δολάρια σε χρεώσεις μετά το ήμισυ

Μπρους Πάουερς

πριν 11 ώρες

Πρόβλεψη τιμής χρυσού: Αντιμετωπίζει αντίσταση, κίνδυνος βαθύτερης ανάσυρσης αργαλειών

Μπρους Πάουερς

πριν 11 ώρες

Πρόβλεψη τιμής φυσικού αερίου: Ανοδική έκρηξη από την ενοποίηση, μάτια υψηλότερα επίπεδα

Ιμπραήμ Ατζιμπαντέ

πριν 12 ώρες

Τιμή σε κίνδυνο Dogecoin (DOGE): Μπορεί να κρατήσει η υποστήριξη 0,15 $;

Λούκας Ντάουνι

πριν 12 ώρες

Big Money Instrumental στην άνοδο της μετοχής Bruker

Λούκας Ντάουνι

πριν 12 ώρες

Μετοχές μετάδοσης της Allison που οδηγούνται από μεγάλα χρήματα

Διαφήμιση

ακαδημία bdswiss

Επιλογές εκδοτών

Κορυφαίοι μεσίτες

ευγενική χορηγία

Συναλλαγές με την Exness

Γενική προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι προϊόντα μόχλευσης. Οι συναλλαγές σε CFD ενέχουν υψηλό επίπεδο κινδύνου, επομένως μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους τους επενδυτές. Η αξία της επένδυσης μπορεί να αυξηθεί και να μειωθεί και οι επενδυτές μπορεί να χάσουν όλο το επενδυμένο κεφάλαιό τους. Σε καμία περίπτωση η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη έναντι οποιουδήποτε προσώπου ή οντότητας για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία εν όλω ή εν μέρει που προκλήθηκε από, που προκύπτει ή σχετίζεται με συναλλαγές που σχετίζονται με CFD.


Συναλλαγές με την OCTA

Οι συναλλαγές περιθωρίου συναλλάγματος ενέχουν σημαντικούς κινδύνους.


Συναλλαγές με την Errante

Οι συναλλαγές σε FX και CFD ενέχουν υψηλό κίνδυνο ζημίας


Συναλλαγές με τις FP Markets

Τα συμβόλαια για διαφορά (CFD) είναι παράγωγα προϊόντα με μόχλευση εξωχρηματιστηριακών προϊόντων και ενέχουν υψηλό επίπεδο κινδύνου για το κεφάλαιό σας. Θα πρέπει να διακινδυνεύσετε μόνο το κεφάλαιο που έχετε την πολυτέλεια να χάσετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω διακυμάνσεων στην αγοραία αξία, ενδέχεται να μην λάβετε πίσω το αρχικό ποσό της επένδυσής σας. Ενδέχεται όχι μόνο να χάσετε την αρχική σας επένδυση, αλλά μπορεί να αναλάβετε την υποχρέωση να πληρώσετε ένα επιπλέον ποσό για να καλύψετε ζημίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε περισσότερα χρήματα από όσα έχετε επενδύσει.


Συναλλαγές με το FxPro

Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και έχουν υψηλό κίνδυνο ταχείας απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. Το 84,69% των λογαριασμών ιδιωτών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να εξετάσετε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD και εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αναλάβετε τον υψηλό κίνδυνο να χάσετε τα χρήματά σας.


Συναλλαγές με την FlowBank Α.Ε

Τα CFD είναι πολύπλοκα μέσα και δεν είναι κατάλληλα για όλους, καθώς μπορούν να προκαλέσουν γρήγορα απώλειες που υπερβαίνουν τις καταθέσεις σας. Θα πρέπει να εξετάσετε εάν καταλαβαίνετε πώς λειτουργούν τα CFD.


Συναλλαγές με τον Όμιλο MultiBank

Τα CFD μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα επειδή χρησιμοποιούν μόχλευση, η οποία μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους. Η χρήση μόχλευσης σημαίνει ότι ακόμη και ένα μικρό χρηματικό ποσό που καταθέτετε αρχικά μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες λόγω των κινήσεων της αγοράς. Οι συναλλαγές CFD είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες επειδή οι αγορές που εμπλέκονται είναι κερδοσκοπικές και μπορούν να αλλάξουν πολλά. Η διαπραγμάτευση αυτών των προϊόντων θα μπορούσε να σημαίνει απώλεια χρημάτων, επομένως, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά την οικονομική σας κατάσταση και την ανοχή κινδύνου πριν διαπραγματευτείτε CFD.

Διαφήμιση

Διαφήμιση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top